Τελικά πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κάποιος κέικ?
Εγώ πάντα είχα ένα θέμα με το Κέικ..ενώ εκτελούσα την συνταγή κανονικά και την ώρα του ψησίματος,όταν έβγαινε από τον φούρνο πάντα μου ''καθόταν''..
Επειδή όμως δεν το βάζω εύκολα κάτω και κάνοντας μία ''έρευνα '' για τα Κέικ είδα ότι το αλεύρι
ανακατευόταν στο τέλος με '' ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ''(για όποιον έχει)..
Οπότε τι έμενε να κάνω??? να δοκιμάσωωω...και ''ναι'' έγινε ΤΕΛΕΙΟΟΟ...
Λοιπόν και αφού τα είπα όλα ας πάμε και στην συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού(από ένα πορτοκάλι)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το λάδι..προσθέτουμε τα αυγά και μετά τον χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα...έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι μας (εγώ το κοσκινίζω δύο φορές) και μαζί και το μπέικιν..
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού -μπέικιν σιγά -σιγά ανακατεύοντας με την κουτάλα από κάτω προς τα πάνω....
Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι..την χτυπάμε λίγο για να μείνει μόνο το αλεύρι που πρέπει και βάζουμε το χυλό απο το κέικ μας....
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180..και ψήνουμε για 35-40 λεπτά..μετά τα 35' τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ μας είναι στεγνό...αν όχι το αφηνουμε λίγο παραπάνω γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει (στον δικό μου θέλει 50')..
Αφού ψηθεί το κέικ μας μπορούμε τα του βάλουμε άχνη ζάχαρη ή και γλάσο....'οτι προτιμά ο καθένας μας..
Παρατηρήσεις
-Δεν χρησιμοποιώ μίξερ αλλά τον κλασικό αυγοδάρτη.
-Εγώ μετράω τα υλικά με κούπα τσαγιού που είναι στα 200γρ.. αν εσείς χρησιμοποιήσετε ποτήρι τότε θα κάνετε όλες τις μετρήσείς σας με το ποτήρι..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Επειδή όμως δεν το βάζω εύκολα κάτω και κάνοντας μία ''έρευνα '' για τα Κέικ είδα ότι το αλεύρι
ανακατευόταν στο τέλος με '' ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ''(για όποιον έχει)..
Οπότε τι έμενε να κάνω??? να δοκιμάσωωω...και ''ναι'' έγινε ΤΕΛΕΙΟΟΟ...
Λοιπόν και αφού τα είπα όλα ας πάμε και στην συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού(από ένα πορτοκάλι)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το λάδι..προσθέτουμε τα αυγά και μετά τον χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα...έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι μας (εγώ το κοσκινίζω δύο φορές) και μαζί και το μπέικιν..
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού -μπέικιν σιγά -σιγά ανακατεύοντας με την κουτάλα από κάτω προς τα πάνω....
Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι..την χτυπάμε λίγο για να μείνει μόνο το αλεύρι που πρέπει και βάζουμε το χυλό απο το κέικ μας....
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180..και ψήνουμε για 35-40 λεπτά..μετά τα 35' τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ μας είναι στεγνό...αν όχι το αφηνουμε λίγο παραπάνω γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει (στον δικό μου θέλει 50')..
Αφού ψηθεί το κέικ μας μπορούμε τα του βάλουμε άχνη ζάχαρη ή και γλάσο....'οτι προτιμά ο καθένας μας..
Παρατηρήσεις
-Δεν χρησιμοποιώ μίξερ αλλά τον κλασικό αυγοδάρτη.
-Εγώ μετράω τα υλικά με κούπα τσαγιού που είναι στα 200γρ.. αν εσείς χρησιμοποιήσετε ποτήρι τότε θα κάνετε όλες τις μετρήσείς σας με το ποτήρι..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου