Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Παντεσπάνι για τούρτες-πάστες.....

Η συνταγή  αυτή είναι του Στέλιου Παρλιάρου..... 





Είναι το καλύτερο και πιο αφρατο  Παντεσπανι που εχω δοκιμάσει.
Άλλωστε ο Παρλιαρος είναι εγγύηση και οι συνταγές του μοναδικές. ..


ΥΛΙΚΑ

5αυγά
125 γρ. Ζάχαρη
125 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
30γρ. Κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατεψει (φουσκώσει) το μείγμα μας.
Έχουμε κοσκινισει το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Προσθέτουμε στο μείγμα της ζαχαρης-αυγων το μείγμα του αλευριού σιγά -σιγά και ανακατεύουμε με μια  κουταλα  ή  με μαριζ από κάτω προς τα πάνω.
Μόλις γίνει η ανάμειξη το βάζουμε σε ένα τσερκι 20-25εκ.και ψηνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για 20 με 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει καλά το τυλίγουμε με μπόλικη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Την επόμενη το κόβουμε σε στρώσεις.
Και ετοιμάζουμε την τούρτα μας..

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Την ώρα του ψησίματος δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας, πριν από τον χρόνο ψησίματος της συνταγής μας.
-Παρατήρησα ότι στα 20 λεπτά ψησίματος το Παντεσπανι μας είναι πιο αφρατο. .άρα αυτό θα το παρατηρήσετε με βάση τον δικό σας φούρνο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου