Τι πιο δροσερο και ευκολο για τις ζεστες μερες του Καλοκαιριου.....
Παμε να φτιαξουμε λοιπον την γρανιτα μας....
ΥΛΙΚΑ:
θα χρειαστουμε καρπουζι και ζαχαρη..
θα χρειαστουμε καρπουζι και ζαχαρη..
(με δυο υλικα μονο και εχουμε υπεροχη γρανιτα για μας, αλλα και για τους μικρους μας φιλους....)
Λοιπον ξεκιναμε....περνουμε το μισο καρπουζι ή και το ολοκληρο αναλογα την προτιμηση του καθενος(εγω παντως το φτιαχνω ολο )..
Βγαζουμε την ψυχα του και καθαριζουμε ολα τα κουκουτσια(εδω θελει λιγο υπομονη)
αφου ετοιμασαμε την ψιχα του καρπουζιου ξεκιναμε την πολτοποιηση...
Σειρα τωρα εχει το σιροπι .κανει την γρανιτα μας γλυκιά και της δινει μια απιστευτη γυαλαδα....
Εγω οταν φτιαχνω ολο το καρπουζι βαζω περιπου 700-800 γρ ζαχαρη..μην φοβαστε οτι ειναι πολυ η ποσοτητα γιατι η ψιχα ειναι αρκετη και δεν ειναι πολυ γλυκια η γρανιτα μας ,το αντιθετο θα ελεγα(ισως εσεις να την θελετε και πιο γλυκια)
Το σιροπι το ετοιμαζουμε οπως το κανουμε για οποιοδηποτε γλυκο θελουμε να σιροπιασουμε..
Στα 800γρ ζαχαρης(4 ποτηρια νερου των 200 γρ) βαζω και 3 ποτηρια νερο ..αφου βρασει το σιροπακι μου (μπορω να πω οτι το αφηνω και 2-3 λεπτα παραπανω) το σβηνω...το αφηνω να κρυωσει και μετα το ανακατευω με την ψιχα καρπουζιου..
Φτασαμε λοιπον στο τελος και ηρθε η ωρα για να το βαλουμε στις θηκες ή και σε μπολ παγωτου για πιο ευκολο σερβιρισμα...επιλεγετε εσεις τον τροπο γιατι στα παιδακια μας αρεσουν οι θηκες (υπαρχουν στο εμποριο αρκετες ).
Αφου λοιπον γεμισετε τις θηκες σας τις βαζετε στο ψυγειο και την επομενη μερα οι γρανιτουλες σας ειναι ετοιμες.......
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου