Καρπούζι μαρμελάδα .....ναι καλά διαβάζετε.
Ξεκίνησα μια μέρα να κάνω την γρανιτούλα για τα πιτσιρίκια μου και λέω δεν κάνω σιρόπι ΄΄Καρπούζι για παγωτό΄΄?
Ομολογώ ότι δεν είχα δοκιμάσει την γεύση του( μετά απο βράσιμο -μορφή σιροπιού) και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ...
Έτσι αποφάσισα να κάνω και μαρμελάδα Καρπουζάκι..και δεν απογοητεύτικα με το αποτέλεσμα,αντιθέτως μπήκε στην λίστα μου με τις αγαπημένες μαρμελάδες ...
Σας προτείνω να την φτιάξετε και δεν θα χάσετε..
Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή μας.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
1κιλο καρπούζι (την κόκκινη ψίχα )
700γρ. Ζάχαρη
100γρ. Νερό
Χυμό από Μισό λεμόνι
Αρωματικό: βανιλια ή αρμπαρόριζα (..ανάλογα τις προτιμήσεις )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε καθαρίσει το καρπούζι μας και έχουμε πάρει μόνο το κόκκινο μέρος(πούλπα).
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ενωνουμε τα υλικά μας και οταν ξεκινήσει το βρασιμο χαμηλωνουμε γιατί αν έχουμε δυνατά την φωτιά θα πετάγεται έξω.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα μας να αρχίσει να δένει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα
Όσο πιο δεμένη ειναι, τόσο πιο σφιχτή θα ειναι μετά και εμείς θελουμε να απλώνεται.. Αυτό όμως εξαρτάται απο την προτίμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....!!!!!
Ξεκίνησα μια μέρα να κάνω την γρανιτούλα για τα πιτσιρίκια μου και λέω δεν κάνω σιρόπι ΄΄Καρπούζι για παγωτό΄΄?
Ομολογώ ότι δεν είχα δοκιμάσει την γεύση του( μετά απο βράσιμο -μορφή σιροπιού) και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ...
Έτσι αποφάσισα να κάνω και μαρμελάδα Καρπουζάκι..και δεν απογοητεύτικα με το αποτέλεσμα,αντιθέτως μπήκε στην λίστα μου με τις αγαπημένες μαρμελάδες ...
Σας προτείνω να την φτιάξετε και δεν θα χάσετε..
Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή μας.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
1κιλο καρπούζι (την κόκκινη ψίχα )
700γρ. Ζάχαρη
100γρ. Νερό
Χυμό από Μισό λεμόνι
Αρωματικό: βανιλια ή αρμπαρόριζα (..ανάλογα τις προτιμήσεις )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε καθαρίσει το καρπούζι μας και έχουμε πάρει μόνο το κόκκινο μέρος(πούλπα).
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα μας να αρχίσει να δένει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα
Όσο πιο δεμένη ειναι, τόσο πιο σφιχτή θα ειναι μετά και εμείς θελουμε να απλώνεται.. Αυτό όμως εξαρτάται απο την προτίμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου