Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Μπουγάτσα ......

Η μπουγάτσα ποσο εύκολη ειναι τελικά να την φτιάξει κάποιος ?
Μπορώ να σας πω οτι τελικά ειναι εύκολη και γρήγορη ειδικά αν καταφέρνετε να φτιάχνεται γαλακτομπούρεκο...
Εγω την έφτιαξα πρώτη φορά και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα απο το αποτέλεσμα...



ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες 
250 γρ. Βούτυρο ή μαργαρινή (απο αυτό κόβουμε δυο μπαστουνακια και τα προσθέτουμε στο τελος στην κρεμα μας)
1 λίτρο γάλα
200 γρ. Ζάχαρη 
4 αυγά
2 βανίλιες κάψουλες ή το φακελάκι (οτι έχετε)
80γρ. Κορν φλάουρ 
5 κουτ.σουπας σιμιγδάλι ψιλό 
Κανέλα  και  άχνη  για πασπαλισμα..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Κρατάμε μια φλιτζάνα γάλα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στην κατσαρόλα,αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγη απο την ζάχαρη..
Αυτό το βοηθάει στο να μην  μας κολλήσει το γάλα καθώς το βράζουμε και πάρει μυρωδιά η κρέμα μας...
Σ ένα μπολ βάζω τα αυγά και τα χτυπάω λίγο για να διαλυθούν,στην συνέχεια προσθέτω το γάλα που έχω  κρατήσει και το χτυπάω λίγο με τον αυγοδαρτη για να ενσωματωθούν ,επειτα  προσθέτω το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι...αφού διαλυθεί το κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνω το μίγμα στο γάλα που το έχω στην κατσαρόλα και ανακατεύω για να μην μας κολλήσει καθώς θα αρχίσει να ζεσταίνεται και να πήζει η κρέμα μας..
Αφού η κρεμα μας πηξει αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο ..
Στην συνέχεια σκεπαζουμε την κρεμα μας με μεμβράνη,η οποία θα ακουμπάει  πανω στην κρεμα και αυτό για να μην μας κάνει κρούστα ... 
Πάμε τωρα για το βουτυρωμα των φύλλων...βουτυρωνουμε πολυ καλά και όλο το φύλλο για να μας γίνει τραγανό απο μέσα προς τα έξω..
Αφού έχουμε βουτυρωσει τα μισά φύλλα ρίχνουμε την κρεμα μας και αν θέλετε μπορείτε να πασπαλισετε και λίγη κανέλα πανω στην κρεμα (αυτό προεραιτικα ,εμένα μου άρεσε η κανέλα απο πανω)
Βουτυρωνετε και τα υπόλοιπα φύλλα και τα στρώσετε πανω στην κρεμα...τελειώνοντας  χαραζετε την μπουγάτσα με ένα μαχαίρι ,,μόνο με την μύτη του και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο που σας εχει μείνει...
Ψήνεται σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρωμα η μπουγάτσα σας..θα δείτε και τα φύλλα να ανασηκωνονται ..οπότε θα ειναι έτοιμη...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-Εγω χρησιμοποίησα το φύλλο κρούστας για πίτες...μια χαρά και πολυ ωραίο θα γίνετε και με το φύλλο κρούστας για γλυκά...
-ψήνω πανω -κάτω στις αντιστάσεις.??βέβαια και στον αέρα μια χαρα θα γίνετε,  απλα θα θέλει σε πιο λίγη θερμοκρασία π.χ. 180 για να γίνει σιγά σιγά το φύλλο μας ,απο μέσα προς τα έξω...


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......!!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου