ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σταφύλι
500γρ ζάχαρη
100 ml νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε καθαρίσει το σταφύλι μας και το έχουμε ζυγίσει..
Όταν ξεκινήσει να βράζει ξαφριζουμε το γλυκό μας
και αφού έχουμε μετρήσει 10 λεπτακια το σβηνουμε και το αποσύρουμε από την φωτιά...Την επόμενη μέρα το ξανά βάζουμε για 10-15 λεπτά και σβηνουμε..
Παμε τώρα στο τελευταίο στάδιο..
Αν δεν θέλουμε να σκουρινει το γλυκό μας θα κάνουμε το εξής :με μια τρυπητη κουταλα θα το αποσύρουμε από την κατσαρόλα και θα αφήσουμε μόνο το σιρόπι μας...
πιστέψτε με μπορεί να θέλει κόπο αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο...
Βάζουμε λοιπόν το σιρόπι μας να βράζει και να δέσει. ..τέλος προσθέτουμε το σταφύλι και αφήνουμε για λίγο να βράζει (γιατί το σταφύλι θα έχει σίγουρα σιρόπι οπότε θα θέλει λίγο βρασιμο για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα) και βάζουμε και χυμό απο μισό λεμόνι να βρασει 2-3 λεπτακια.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας και όπως είναι ζεστα και τα δύο τα γεμίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα,αφήνοντας τα να παγώσουν..
Το γλυκακι μας είναι έτοιμο......!!!!
Καλή Επιτυχία....!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου