Τα πορτοκάλια έχουν την τιμητική τους....
Ειδικά αν υπάρχουν και στον κήπο μας τι καλύτερο από το να φτιάξουμε την μαρμελάδα μας?
Πάμε λοιπόν να γράψουμε την συνταγή μας ,εύκολη και νόστιμη αρκεί αυτο που κάνουμε να μας αρέσει και να μας ευχαριστεί.....
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πορτοκάλι την ψίχα ( βάζω και 3 πορτοκάλια ολόκληρα τα οποία τα έχω ξύσει)
1 κιλό ζάχαρη
Χυμο απο μισό λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε ξύσει τα πορτοκάλια μας γιατί τίποτα δεν πετάμε ...με την φλούδα θα φτιάξουμε αργότερα και το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Ειδικά αν υπάρχουν και στον κήπο μας τι καλύτερο από το να φτιάξουμε την μαρμελάδα μας?
Πάμε λοιπόν να γράψουμε την συνταγή μας ,εύκολη και νόστιμη αρκεί αυτο που κάνουμε να μας αρέσει και να μας ευχαριστεί.....
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πορτοκάλι την ψίχα ( βάζω και 3 πορτοκάλια ολόκληρα τα οποία τα έχω ξύσει)
1 κιλό ζάχαρη
Χυμο απο μισό λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε ξύσει τα πορτοκάλια μας γιατί τίποτα δεν πετάμε ...με την φλούδα θα φτιάξουμε αργότερα και το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Πολτοποιουμε την ψίχα μας μαζί και τα πορτοκάλια με την φλούδα ..
Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Αφήνουμε για περιπου μια ώρα για να μας βγάλει τα υγρά του...
Αρχίζουμε το βράσιμο και ξαφριζουμε όταν χρειαστεί. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει μόνο η ψίχα ..θα δούμε οτι θα μειωθεί κατα πολύ το πορτοκάλι μας και τα αρχίσει να περνάει χρυσό χρώμα......
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη...αποστειρωνουμε τα βάζα μας και τα γεμίζουμε ...
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου